IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:12 | 4 декември 2017
Обновен: 16:59 | 14 април 2024

Адвокатът, хванат с дрога: Не знаех какво нося!

В обвинения са намерени над 4 г хероин и около 5 г производни на амфетамини

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Адвокатът, обвинен че е носил наркотици в затворническото общежитие „Разделна“, остава в ареста. Това бе решено на заседание в Окръжния съд във Варна. Мотивите са, че престъплението е с висока обществена опасност и обвиняемият може да се укрие или да извърши подобно деяние отново. 

 


Обвиняемият Й. Р. е задържан на 1 декември около 14 часа при проверка на влизане в затворническото общежитие в „Разделна“. Помолен да представи всички вещи, които носи в себе си, първоначално той не вади от джоба на якето си пакет, обвит с черна скоч лента. Предоставя го при повторна покана и по думите на прокурора бил видимо притеснен. Това дава основание на обвинението да предположи, че той е знаел какво се съдържа в пакета. Експертната справка установява, че се касае за 4,37 г хероин и около 5,03 г производни на амфетамини. Значителното количество на намерените наркотици дава основание на прокурора да предположи, че те са носени с цел разпространение. „Не знаех какво нося!“, заяви обвиняемият по време на съдебното заседание. Защитата предостави също медицински документи относно здравословното състояние на Й. Р., който страдал от епилепсия, както и относно здравословното състояние на неговата майка, за която се грижел. Аргументите бяха, че обвиняемият трябва да приема лекарства, които откакто е в ареста не е пил и е възможно да се стигне до криза, която да застраши живота му. Исканията на защитата не бяха уважени от съда и по отношение на обвиняемия беше приета най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Определението на Варненския окръжен съд, с което бе взета мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Й. Р. , подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

 


Ако бъде доказано, че е извършил престъплението, го очакват между 2 и 8 години затвор. 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна