IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
19:12 | 5 декември 2017
Обновен: 23:57 | 16 април 2024

Сертифицираха Минен ловец Цибър съобразно изискванията на НАТО

Това се случи по време на международно учение, организирано от Турция

По материала работи: Слав Велев
Сертифицираха Минен ловец Цибър съобразно изискванията на НАТО

Минен ловец „Цибър“ от състава на Военноморските сили на   Република България се завърна вчера от учение на противоминните сили на Турция “NUSRET 2017”. Корабът беше посрещнат с ритуал на Пункт за базиране – Варна, от заместник-началника на щаба на ВМС, капитан I ранг Венцеслав Димитров. Той поздрави членовете на екипажа, начело с командира капитан III ранг Лъчезар Иванов, за успешно изпълнените задачи по време на учението.

 

В южната ни съседка корабът премина и сертификация, която дава възможност за участие в международни учения и присъединяване към Втора постоянна противоминна група кораби на НАТО, съобщи капитан Иванов. „По време на учението корабът доказа своята оперативна съвместимост със страните, участници в учението от НАТО“, коментира още той. В очакване на следващите предизвикателства пред „Цибър“ и в навечерието на Никулден той пожела на екипажа и ВМС здраве, успехи и все така да посрещат трудностите с отворени обятия. Освен „Цибър“ на учението в Турция участва и базовият миночистач „Шквал“, който навръх Никулден ще акостира на Пункт за базиране в Бургас. 


Иван Барбов
 

Още по темата:

С ритуал, минен ловец Цибър бе изпратен на международно учение (СНИМКИ)

 

Коментари

Новини Варна