IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:37 | 10 декември 2017
Обновен: 16:27 | 15 април 2024

Дариха високотехнологична апаратура за лечение на деца във Варна

Иновативният ендоскоп ще даде възможност за още по-прецизна диагностика и лечение на малки пациенти

По материала работи: Борис Проданов
Дариха високотехнологична апаратура за лечение на деца във Варна

Благотворителната инициатива „Българската Коледа“ подсигури скъпоструваща апаратура за детските клиники в УМБАЛ „Св.Марина“ във  Варна. С уникален за страната високотехнологичен ендоскоп за диагностика на горен и долен храносмилателен тракт при деца,  инфузионна помпа и линеарен трансдюсер вече могат да се лекуват пациенти до 18 годишна възраст в най-голямата болница в Източна България.

 

Иновативният ендоскоп ще даде възможност за още по-прецизна диагностика и лечение на малки пациенти с проблеми на горен и долен храносмилателен тракт във втора детска клиника. Апаратурата е специализирана за пациенти в детска възраст. Клиниката е специализирана за диагностика и лечение на деца и юноши с гастроентерологични проблеми. Всяка година в нея се лекуват над 4000 пациенти със заболявания на храносмилателната система от цялата страна.

 

Инфузионната помпа за автоматично настройване на скоростта на вливаните медикаменти ще се използва от медиците в Детското отделение за интензивно лечение, в което се оказват реанимационни действия на пациенти до 18 години от Североизточна България с терапевтични, хирургични, инфекциозни, токсични и други критични състояния.

 

Коментари

Новини Варна