IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
11:14 | 20 януари 2018
Обновен: 23:56 | 17 април 2024

1419 бебета са проплакали в родилното на Света Анна през 2017-а

По материала работи: Слав Велев
1419 бебета са проплакали в родилното на Света Анна през 2017-а

Родилното отделение на университетската МБАЛ „Света Анна-Варна“ АД, което е сред най-старите в страната, изпрати 2017 година с 1419 бебета, сред които - 9 двойки близнаци. По-голям е броят на новородените момченца. Делът на недоносените е 5 на сто от всички живородени през отминалите 365 дни.

От началото на новата година в родилните зали на спешната болница на Източна България са изплакали повече от 100 деца.В екипа на д-р Милко Папазов работят 8 акушер-гинеколози и 17 акушерки.

 

Отделението поема едни от най-тежките случай на бременни и родилки от региона, поради многопрофилността на лечебното заведение.

 

 

В навечерието на професионалния празник – Деня на родилната помощ – 21 януари, в отделението се извършва ритуалът  с измиване на ръцете на най-възрастните лекар и акушерка. Празничният ден за лекарите и акушерките традиционно е под знака на стотици поздрави от щастливи жени, дали живот на децата си под вещите професионални грижи на екипа в родилното отделение на МБАЛ „Света Анна-Варна“.

 

“Персоналът на родилно отделение изпълнява много отговорно своите задължения, защото всеки знае, че спешността при бременната жена е най-голяма, а здравето на родилката касае двама. Пожелавам на екипа на родилно отделение много здраве, удовлетвореност от труда и грижите които полагат! Нека да са почитани и уважавани в обществото“, каза началникът на отделението д-р Милко Папазов в навечерието на Бабинден.

 

Коментари

Новини Варна