IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:10 | 24 януари 2018
Обновен: 11:08 | 28 март 2024

Пътник: Пътувахме в 148 като в хладилник

Защо автобусите тръгват неотоплени?, пита потърпевшият

По материала работи: Борис Проданов
Пътник: Пътувахме в 148  като в хладилник

Читател на Агенция „Черно море“ сигнализира, че тази сутрин в 6 ч. автобус по линия 148 с номер 0952 е бил без отопление, а температурата вътре е била по-ниска отколкото навън. В района на жп гара шофьорът дори спрял, за да размрази замръзнала от студа врата. Въздухът вътре се е усещал като в хладилник, оплака се читателят.

 

На въпрос към ръководството на Градски транспорт – Варна защо автобусът е тръгнал от депото неотоплен да обслужва пътниците ни отговориха, че всички автобуси, в това число и конкретния е  оборудван с автономна отоплителна система, но при много ниски температури не успява да затопли бързо.

 

Въпросният автобус е бил от старите и редовно ползващите градския транспорт се надяват, че очакваните 15 нови превозни средства ще бъдат с подобрени параметри на системите за отопление, за да не се налага пътниците, пътувайки в ранните часове на деня да мръзнат до работното си място.  

 

Мариана Стойкова

 

Снимка архив: Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна