IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:47 | 14 февруари 2018
Обновен: 10:43 | 25 април 2024

Дни на Москва ще се проведат във Варна

По материала работи: Слав Велев
Дни на Москва ще се проведат във Варна

Да бъдат проведени Дни на Москва във Варна – това предложение отправи Игор Ткач, зам.-ръководител на Департамента за външноикономическо и международно сътрудничество в Правителството на Москва (ДВМС), по време на среща с кмета Иван Портних.  Инициативата е част от събитията, посветени на 140 г. от Освобождението на България от турско робство, и ще се проведе в София, в Пловдив или в Плевен. В работната среща участваха генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук, областният управител на Варна Стоян Пасев, Дмитрий Кожаев – началник- управление на ДВМС, Борис Громов – директор на Дом на Москва в София, Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Община Варна.

 

Събитието е планирано за втората половина на месец септември, като допълнително ще бъде уточнена подробна програма с участие на представители от сферата на културата, образованието, спорта.   

 

live.varna.bg

Коментари

Новини Варна