IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:04 | 14 февруари 2018
Обновен: 02:28 | 19 април 2024

Новият шеф на ДКЦ „Чайка“: Приоритет № 1 е финансово оздравяване на лечебното заведение

По материала работи: Слав Велев
Новият шеф на ДКЦ „Чайка“: Приоритет № 1 е финансово оздравяване на лечебното заведение

 

Приоритет №1 за мен е финансовото оздравяване на ДКЦ „Чайка“. Това съобщи новият управител на общинското лечебно заведение д-р Румен Димов в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов.  Той обясни, че най-големият заварен от предшественика му проблем е дълговременно неплащане на задълженията към НАП, довело до натрупване на голям дълг и до ситуация, при която лихвите са се изравнили с главницата. Междувременно е сключено споразумение с данъчните за разсрочено погасяване на задълженията. Моята цел е повишаване на ежемесечната вноска към тях, за да се намалят задълженията и лихвите, които НАП налага като неустойка, поясни д-р Димов. Поне година и половина – две ще са необходими за погасяване на дълговете, предвижда неговият план за финансово оздравяване на лечебното заведение. В момента приходите на ДКЦ-то са на плюс, което е предпоставка за редовно изплащане на заплатите, за запазване на размера им и за увеличаване на месечната вноска към данъчните.

 

Перспективите пред ДКЦ“Чайка“ са да обслужва по-голям контингент от пациенти, които са се сдобили с жилища в разширяващата се курортна зона в града. Там живеят вече много млади хора с добър социален статус, каза още д-р Димов. Друг приоритет пред новото ръководство е възстановяване на отношенията с хотелиери и туроператорски компании с цел здравно обслужване на туристите и повишаване на приходите.

 

Установих също, че две трети от персонала на ДКЦ-то работи на граждански и почасови договори. Това води до отлив на пациенти заради разпокъсаността на работното време. Моята цел е поне 50% от персонала да бъде на основен трудов договор, за да осигурим 8-часово обслужване на пациентите, добави новият управител. ДКЦ „Чайка“ ще работи и за изнасяне на консултативната и диагностична дейност в дома на пациента, което ще бъде преди всичко в името на неговото здраве. Планира се също разширяване на дейността и с доброволните застрахователни фондове и увеличаване на кешовите плащания.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари

Новини Варна