IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:07 | 16 февруари 2018
Обновен: 19:48 | 21 март 2024

Медицинският университет във Варна иска да стане собственик на Терапията

Здравният министър: Няма проблем, ако двете страни се разберат

По материала работи: Ставри Таргов
Медицинският университет във Варна иска да стане собственик на Терапията

На среща на министрите на здравеопазването и на образованието с ректорите на висшите училища, провеждащи обучение по медицина, ръководството на Медицинския университет, изрази готовност университетът да стане едноличен собственик на капитала на УМБАЛ „Света Марина“- Варна. Това съобщиха от пресцентъра на МУ.

 

Възможността за това придобиване се дава от разпоредба в Закона за лечебните заведения, но откакто тя съществува до момента нито едно висше учебно заведение не е изразило желание за това.

 

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев уточни: „Министерството на здравеопазването отчита, че УМБАЛ „Св. Марина“ е лечебното заведение със съществено значение както за удовлетворяване на здравните потребности на пациентите от Североизточния регион на страната, така и за образователния процес и за научното развитие на МУ – Варна.

 

Важно е също, че болницата няма никакви финансови задължения. Считаме, че при наличие на изявено желание от страна на ръководството на медицинския университет и на университетската болница следва да се предприемат действия за реализиране на тази възможност“, коментира Ананиев и допълни:

 

„При готовност и заявено желание от страна на други висши училища да се възползват от тази разпоредба, предложенията ще бъдат разгледани и ще бъдат предприети съответните действия“.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна