IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:39 | 23 февруари 2018
Обновен: 19:47 | 21 март 2024

Немският език е все по-търсен във Варна

Увеличават паралелките с изучаването му в училищата

По материала работи: Борис Проданов
Немският език е все по-търсен във Варна

 
През следващата 2018/2019 учебна година се предвижда увеличение на паралелките с изучаване на немски език след седми клас, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Причина за това е от една страна нарастващият брой на учениците, които посочват като първо желание обучение по езика на Гьоте, а от друга - все по-активното търсене на кадри с немски език на пазара на труда във Варна.
 
 
След проведени срещи и разговори с директори на училища от новата учебна година броят на паралелките с изучаване на немски език в профилираните, професионалните гимназии и средните училища на територията на Община Варна ще бъде 16, т.е. над 410 ученици. В Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ и в Първа езикова гимназия броят на паралелките с немски език ще бъде увеличен с по една в рамките на държавния план-прием за училището, обясниха от дирекция "Образование и младежки дейности".
 
Черно море
 
 

Коментари

Новини Варна