IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:11 | 23 февруари 2018
Обновен: 15:29 | 6 април 2024

Във Варна апартаменти се търсят във всички райони на града

През последната година интерес представляват и крайните квартали

По материала работи: Борис Проданов
Във Варна апартаменти се търсят във всички райони на града

Експерти от Национално Сдружение Недвижими имоти отбелязаха, че търсене във Варна се отчита във всички райони на града, като то се определя основно от бюджета на купувача. Хората, които мигрират от други градове предпочитат да закупят жилище в по-крайните райони. Най-голям остава интересът към апартаменти с една и две спални, това стана ясно на пресконференция на НСНИ в Морската столица.

 

През последната година експертите отбелязват по-сериозна инвестиционна активност в крайните квартали, които предлагат площи за изграждане на комплекси от затворен тип. Те са предпочитани и търсени от хора, търсещи висока степен на сигурност – млади семейства с деца и възрастни хора. Най-търсената цена от страна на купувачите е от порядъка на 600-700 евро кв.м.

 

Варна е и втория по големина университетски център в страната и това също се отразява сериозно на пазара. Родители на студенти много често закупуват имоти, които се използват по време на студентството и впоследствие биват продавани или отдавани под наем. В тези райони най-често се търсят и апартаменти с цел инвестиция.

 

МАРИАНА СТОЙКОВА

 

Коментари

Новини Варна