IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Новини Варна
17:04 | 8 март 2018
Обновен: 16:09 | 15 април 2024

ВМС поздрави дамите военни за празника

Всяка от тях получи в знак на внимание красиво колие във формата на морска звезда

По материала работи: Борис Проданов
ВМС поздрави дамите военни за празника

Командването на Военноморските сили поздрави жените военнослужещи и цивилни служители по случай празника на жената  8 март. 16% са жените от личния състав на ВМС, като 12% са офицери. В щаба на ВМС в командването на флота 82% от цивилните служители са дами, уточни контраадмирал Митко Петев – командир на ВМС.

 

 

„Моята благодарност към всички тях е, че те делят не само трудностите на нашето ежедневие, но и внасят необходимата красота в него. Факт е, че когато в един екип има военнослужещ жена, това действа дисциплиниращо, а равенството между мъжете и жените във флота е въпрос на национална сигурност", каза контраадмирал Петев.

 

Лейтенант Златомира Стойчева сподели, че внимание получава всеки ден в личен план, но в служебен е наравно със своите колеги. „В началото за всички е трудно, но впоследствие се доказваме и усъвършенстваме като професионалисти. Професията ми носи гордост. За мен е огромна чест да служа в Българската армия и да съм част от семейството на ВМС“, сподели лейтенант Стойчева.

 

 

Всяка дама получи в знак на внимание красиво колие във формата на морска звезда.

 

 

 

МАРИАНА СТОЙКОВА

снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Коментари

Новини Варна