IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:29 | 16 март 2018
Обновен: 21:08 | 30 април 2024

До месец приключва подмяната на водопровода в Аспарухово

Идната седмица се окачва да бъде подписан договорът за изграждане на Рибарското пристанище

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

До месец водопроводът в Аспарухово ще бъде подменен. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който е на посещение във Варна. "Имаме ангажимент към общината, който другата седмица ще изпълним - да продължим с подмяната на водопровода в Аспарухово. Ще вложим още 2 млн. лв. Другата седмица ще подпишем споразумение и в рамките на месец - месец и половина приключваме с подмяната на водопровода", увери министър Нанков. 


Над 65 млн. лв. са инвестирани в район Аспарухово през последните две години, припомни кметът на община Варна Иван Портних. В това число не се включват средствата вложени в ремонт на Аспаруховия мост, въпреки, че състоянието на съоръжението пряко касае района, допълни той. "Изградени бяха охранителни канали. В момента върви цялостна рехабилитация на основните пътни артерии в Аспарухово. Напредват ремонтните дейности  по бул. Първи май. Приключила е работата по разширението на бул. "Мара Тасева". Имаме избран изпълнител и за бул. "Народни будители", но там ще стартираме ремонтните дейности през септември, за да не утежняваме трафика през активния туристически сезон", каза още Иван Портних. 


До дни се окачва да бъде подписан договорът за изграждане на Рибарското пристанище. На следващата сесия на общинския съвет предстои да бъде разгледан и паркоустройственият план на Аспаруховия парк. 


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна