IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:20 | 20 март 2018
Обновен: 20:02 | 20 април 2024

Цвета Караянчева: Чест е за България да посредничи между европейските лидери и Турция

Срещата ще се състои във Варна на 26 март

По материала работи: Слав Велев
Цвета Караянчева: Чест е за България да посредничи между европейските лидери и Турция

Чест е за България да посредничи между европейските лидери и Турция. Това заяви председателят на народното събрание Цвета Караянчева във Варна. Тя беше специален гост на тържествата по повод 135-ата годишнина на регионалната библиотека и се срещна с организаторите на Международния балетен конкурс, който се провежда в морската столица. 

 

"Политическият диалог е важен в бурните времена, в които живеем. Ние имаме шанс да бъдем посредници в разговорите между делегацията на Турция и европейските лидери. Това не застрашава нашите национални интереси", коментира Цвета Караянчева.  Срещата във Варна ще е на 26 март. 


На въпрос как оценява работата си като председател на Народното събрание, тя отговори, че подобна оценка могат да направят колегите й и историците след време. "В парламента е динамично, винаги има конфликти, но за нас като политици е важно да отговаряме на изискванията на хората. Темите, които се дебатират трябва да са стойностни, всичко друго би било несериозно. Хората не са ни изпратили в парламента за дребни задявки, а за да решаваме реални проблеми", каза още Цвета Караянчева. 

 

По думите й управляващата коалиция е стабилна. "Нормално е между 4 различни партии събрани в едно да прехвърчат искри, има различни мнения, така е и в едно семейство. В крайна сметка имаме коалиционно споразумение, скрепено с подписите на лидерите ни и ние ще го изпълняваме до приключване на мандата", завърши тя.

 

Полина Петрова
Снимка Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна