IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
12:27 | 22 март 2018
Обновен: 12:16 | 26 април 2024

Студентката Ивелина Пенчева победи в конкурса за лого „Варна – Европейски град на спорта 2019 г.“

Носителят на титлата ще бъде определен през ноември в Брюксел

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Студентката Ивелина Пенчева победи в конкурса за лого „Варна – Европейски град на спорта 2019 г.“.

 

Третокурсничката от техническия университет е изобразила гимнастичка, която изпълнява своето съчетание, а лентата, която държи изписва буквата V и оттам надписът продължава. 

 

"Честно казано и аз не знам защо се спрях точно на гимнастичка. Няколко идеи преминаха през главата ми, но се спрях на тази. Често участвам в конкурси и затова реших да се включа и в този. Не очаквах да спечеля, за мен е чест и много се вълнувам", каза победителката. 

 


"Идеята, която комисията оцени е красотата на спорта, която разбира се не се изразява само от гимнастиката",  отбеляза зам. кметът Коста Базитов. 

 


Общо 30 проекта бяха подадени в конкурса за лого "Варна - Европейски град на спорта 2019 г.". Специална награда получи Михаела Коева.

 

Подгласници на победителката Ивелина Пенчева станаха Георги Спасов и Силвена Салтирова. 

 

 


 

Носителят на титлата "Европейски град на спорта" за 2019 г. ще бъде определен през ноември в Брюксел, съобщи директорът на ресорната дирекция в общината Кристиан Димитров. "Това ще една добра възможност да рекламираме града. Смятам че провеждането на интересни спортни събития в крилата на сезона ще допринесе за превръщането на Варна в дестинация на четири сезона", заяви Кристиан Димитров. "Имаме големи шансове да бъдем избрани за Европейски град на спорта. В комисията, която ще разгледа всички предложения, има и Българин - Анатоли Илиев, който се надявам да лобира за кандидатурата на Варна", допълни той.  


В момента към комисията се изпраща регулярно информация за състоянието на спортните бази в града и дейността на клубовете. "Спортният календар на Варна е най-богатият в България. Имаме около 170 мероприятия. За сравнение, в момента София е спортна столица и в календара на града са включени 80 мероприятия", отбеляза Кристиан Димитров. 

 

Очаква се пиковото събитие в спортния календар за 2019-а да е регатата Тол Шипс. "Хората я очакват с нетърпение и непрекъснато питат за нея. Това е най-посещаваното спортно събитие не само за Варна, а и в национален мащаб", подчерта директорът на общинската дирекция "Спорт".


Полина Петрова
 

Коментари

Новини Варна