16-ото издание на Маратона на четящите хора започва във Варна
Приказната нощ в РБ Пенчо Славейков е тази вечер
Публикувана: 22 Apr 2018 | 16:47

16-ото издание на "Маратона на четящите хора" започва във Варна. Инициативата стартира през 2003 година и се свързва с Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. 

 

Идеята е, в един и същи ден, в различни точки на града, хора от различни възрасти и професии да се съберат заедно и всеки да прочете по няколко страници от любимото си литературно произведение на глас.


„Приказната нощ във варненската библиотека” започва в навечерието на „Маратона” в 21 часа тази вечер. По традиция деца ще създават книга-игра. През нощта в читалните зали на РБ „Пенчо Славейков” те първи ще прочетат страниците си за „Маратона на четящите хора”.

 

Същинското начало е утре в 8:30 в библиотеката, която тази година навършва 135 години. Маратонът е посветен на автори, връстници на библиотеката или с годишнини през 2018-а. През целия ден във фоайето на РБ Пенчо Славейков" на всеки час ще се сменят в тематични пояси - автори, жанрове и събития. В 11 часа библиотеката ще представи и най-новото си издание - сборникът "Споменът през поколенията и времето - Материали за историята на град Варна". 


Александър Йорданов
 

Коментари ( 0 )