IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
20:54 | 11 юни 2018
Обновен: 13:48 | 24 април 2024

Разнообразни забавления за Деня на бащата организира Военноморският музей във Варна

Входът ще бъде свободен

По материала работи: Борис Проданов
Разнообразни забавления за Деня на бащата организира Военноморският музей във Варна

На 16 юни (събота) от 10.00 до 18.00 ч. с вход свободен и богата програма във Военноморския музей за трета поредна година ще се проведе Ден на бащата.

 

Част от разнообразната програма в този ден включва играта „Опитен моряк“, която ще предизвика децата да се справят с различни изпитания, а тези, които ги преодолеят, ще получат специален сертификат. Всички, решили да отбележат началото на лятната ваканция в музея, ще могат да проверят и уменията си по скално катерене, както и да влязат в ролята на корабен артилерист. Детска занималня с четене на книжки и игри с пъзели и оригами ще стимулира не само логическото, но и творческото мислене на по-любознателните. Заедно с игрите децата и техните родители ще научат и полезни умения – как да окажат първа помощ и да помогнат на човек в беда.

 

За първи път малки и големи ще имат възможността да се включат и в музейното ателие „Моряците в моя род“. В него посетителите ще могат да споделят лични родови истории, свързани с българското морско минало, да дарят на музея или да покажат тематични свои снимки, вещи, документи. За финал всички желаещи могат да посетят Нептуновата поща в музея и да напишат „писмо в бутилка“, в което да разкажат своите впечатления и предложения, свързани с празника.

 

Посетителите в този ден ще могат да разгледат безплатно не само постоянната експозиция на музея, но и кораб-музей „Дръзки".

 

 

 

Коментари

Новини Варна