IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:51 | 13 юни 2018
Обновен: 04:26 | 25 април 2024

Започва конкурсът за млади изпълнители на популярни песни „Морско конче” във Варна

Индивидуалните певци са 80, а останалите са част от 15 дуета, триа и вокални групи

По материала работи: Пламен Янков
Започва конкурсът за млади изпълнители на популярни песни „Морско конче” във Варна

Над 150 млади певци ще участват в XII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче”, който ще се проведе на 16-и юни във Фестивалния и конгресен център във Варна. Индивидуалните изпълнители са 80, а останалите са част от 15 дуета, триа и вокални групи от София, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Шумен, Враца, Разград, Добрич, Силистра, Котел, Търговище и др.

 

Събитието е част от календара за изяви по интереси  на Министерството на образованието и науката и се организира от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс, с финансовата подкрепа на Община Варна.

 

Целите на конкурса „Морско конче” са да открива млади талантливи изпълнители, да съхранява и популяризира българската популярна песен. Председател на журито ще бъде Хайгашот Агасян. След приключването на конкурсната програма на 17-и юни от 18,30 ч. в зала „Европа” на Фестивалния и конгресен център  ще се проведе галаконцерт  на лауреатите.

Коментари

Новини Варна