IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
13:51 | 14 юни 2018
Обновен: 16:07 | 23 април 2024

Очаква се 15% ръст на пътниците на летище Варна

Според прогнозите с 19% ще се повиши пътникопотокът от Германия, 19 полета седмично ще се осъществяват от 9 немски града

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

По-голям, от предварително обявения прогнозен ръст, очакват от летище Варна. Това обяви пред журналисти главният изпълнителен директор на фирмата концесионер Улрих Хеппе. Той изрази надежда тази тенденция да остане дългосрочна.


С 15% вместо с предварително обявените 12%  ще се повиши пътникопотокът на аеропорта през лятото. Значителен ръст се очаква на пътниците от Германия и вместо миналогодишните 2%, тази година ще е 19%.


19 директни полета до Варна седмично ще пристигат от 9 града в Германия – Кьолн, Хамбург, Дюселдорф, Лайпциг, Щутгарт, Хановер, Мюнхен, Франкфурт, и Нюрнберг.


Те ще се обслужват от нискотарифна компания, която вече три години предлага полети до Варна. „Ние сме силен партньор на региона и ще продължим да работим за налагането му като дестинация по света и с удължаването на туристическия сезон тук“, подчерта търговският директор на компанията Питър Гладе. Фирмата се утвърждава като един от четирите най-значителни превозвача на варненското летище.


Полина Петрова
Снимка Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна