IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
16:41 | 18 юни 2018
Обновен: 23:20 | 14 април 2024

54-годишна отнесе присъда за стоки ментета

По материала работи: Борис Проданов
54-годишна отнесе присъда за стоки ментета

3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години и 100 лева глоба – това наказание наложи с присъда ВРС на 54-год. жена за извършено престъпление против интелектуалната собственост (по чл.172б, ал.1 от НК).

 

На 8 юни 2016 г., при извършена специализирана проверка в търговски обект – магазин в центъра на Варна, стопанисван от фирма на подсъдимата, се установява предлагане за продажба на стоки от защитени марки, без съгласието на притежателите на изключителните права. При проверката са били открити чанти, портмонета и колани с означени върху тях знаци на марките “Майкъл Корс”, “Шанел“, “Прада” и други, предлагани за продажба в нарушение на Закона за марките и географските означения.

 

Според назначената експертиза знаците, поставени върху дрехите, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика както объркване у потребителите, така и предпоставки за несправедливо облагодетелстване на търговеца от известността на оригиналните марки. Инкриминираните стоки са оценени на обща стойност за над 10 000 лева.

 

54-годишната жена е с чисто съдебно минало. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

 

Още по темата: Иззеха над 35 000 менте маркови стоки на Лесово

Коментари

Новини Варна