IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:22 | 24 юни 2018
Обновен: 19:47 | 10 април 2024

Благотворителна кампания събира средства за 4 варненчета, загубили родител от системата на МВР

На входа на Морската градина беше демонстрирана и военна техника

По материала работи: Слав Велев
Благотворителна кампания събира средства за 4 варненчета, загубили родител от системата на МВР

За девета поредна година благотворителен концерт и демонстрация на полицейска и военна техника се проведоха на входа на Морската градина. Поводът е милосъдрната кампания за събиране на средства в помощ на семействата на загиналите и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР. Организатори на инициативата са синдикалните структури в Министерството на вътрешните работи.  Тази година се събират средства за четири деца от Варна и областта, които са загубили родител от системата.
 

Концертът започна с изпълнения на представителния оркестър на Военноморските сили. Около 150 деца показаха таланта си на сцената. Военни, полицейски, пожарни автомобили и средства за защита бяха показани, а най-много им се радваха разбира се най-малките. Една от демонстрациите беше за сваляне на пръстов отпечатък на местопрестъпление.

 

Бронираната машина "Пустинна котка" на Военна полиция, ползвана за мисии в Афганистан, беше изключително интересна както за малки, така и за големи.
 

Благотворителната кампания беше уважена от заместник-министъра на правосъдието Николай Проданов, командира на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев, както и от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
 

Миналата година събраните средства бяха около 7500 лева. Надеждите на организаторите са тази година те да са още повече. В България децата на загинали служители са около 100.

 

Александър Йорданов

Коментари

Новини Варна