IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:43 | 11 септември 2018
Обновен: 13:04 | 24 април 2024

Във „Владиславово“ гърмят кранове и тръби заради повишено налягане във „В и К“ мрежата

Причината – основен ремонт на резервоар, който трябва да приключи до края на седмицата

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

От десетина дни в кв. „Владислав Варненчик“ масово гърмят „В и К“ кранове в жилищата и тръби от водопреносната мрежа. За това алармираха в редакцията на вестник „Черно море“ разтревожени жители на района. Една от читателките се прибрала вкъщи след кратко отсъствие и намерила банята си във вода заради избил кран на мивката. Друг читател се оплака, че бойлерът му протекъл, защото високото налягане на водата повредило предпазния винтил, на трети протекло тоалетното казанче. „Чухме, че се правела профилактика на някакъв резервоар и след това той не можел да се ползва, което повишило налягането на водата в мрежата. Оттам на ул. „Янко Мустаков“ станаха четири аварии в рамките на няколко дни, половината къщи на ул. „Светослав Минков“ пък се напълниха с вода. Кварталът стана като лейка, снощи стана нова авария над 405 блок, което принуди живеещите да обезопасяват наводнения участък с каквото намерят под ръка“ - разказаха читатели. Те недоумяваха защо са подложени на такъв тормоз и защо никой не казва кога ще свършат мъките им. 

 

За повече информация се свързахме с главния инженер на „В и К“ – Варна, Петър Карагьозов. Той обясни, че не става дума за профилактика, а за основен ремонт на въпросния резервоар, от който има теч. Заради това бяхме принудени да свържем помпите директно към „В и К“ мрежата, което повиши налягането в нея, обясни Карагьозов. Нямаме алтернатива. Единственото техническо решение е да се ремонтира резервоарът и помпите да се свържат с него. Надявам се това да стане най-късно до края на тази седмица. Другият вариант е да спрем водата на квартала, докато трае ремонтът, което едва ли ще се хареса на хората, обобщи главният инженер.   

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна