Благотворителен базар на училищно облекло проведе варненското ОУ „Петко Р. Славейков“
Публикувана: 14 Sep 2018 | 15:31

 

 

За трета поредна година Основно училище “Петко Р. Славейков“ oрганизира традиционния си благотворителен базар на училищни униформи.

 

Около стотина ученици се включиха в инициативата, като дариха своите вече умалели дрехи. Дни преди началото на учебната година, всеки, който има нужда може да получи униформа напълно безвъзмездно, стига да има неговия размер.

 

Всяка година информация за базара се обявява на сайта на училището. Преди началото на учебната година, когато родителите са натоварени с покупки на ученически пособия, раници и дрехи, помощта е наистина необходима за определени семейства, коментира директорът на училището Нели Павлова.

 

 „Възползват се и родителите, и учениците. А, тази сутрин дойде майка на наш ученик от четвърти клас, който вече е приет в друго училище. Тя донесе униформата на своето дете и благодари за тази чудесна благотворителна инициатива и за това, че е имала възможността да се възползва от нея няколко години. Това е една морална награда за усилията и труда, които полагаме“, каза още Нели Павлова.

 

Всяка донесена униформа се описва като размер и вид. Отчита се и всяка взета дреха. Родителите определят инициативата като много възпитателна.

 

 „Тази инициатива е повече от полезна,чудесна е. Традиционно, в последният момент преди учебната година има затруднения с поръчването на подходящо облекло. Освен това, по този начин децата свикват да са съпричастни един към друг и да си помагат“, убеден е Димитър Киров, родител на дете от училището.

 

Седмокласникът Симеон, за поредна година е прегледал гардероба си, за да донесе униформата си на други деца, които имат нужда.

“Правим нещо хубаво , защото помагаме на хората, които имат нужда от това. Вместо да изхвърляме униформите, които вече не ни стават или да ги трупаме в гардероба ги даваме на други деца на които им трябват“, каза седмокласникът Симеон.

 

Близо 100 деца всяка година се включват в благотворителната инициатива.

 

 

НИНА РУСКОВА

Снимки: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

Коментари ( 0 )