IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
09:42 | 24 септември 2018
Обновен: 01:50 | 14 март 2024

Баничката с нова цена във Варна

Повишена е цената и на хляба

По материала работи: Юлиян Атанасов
Баничката с нова цена във Варна

Повишена е цената и на тестените закуски във Варна, не само на хляба. Това каза Иво Бонев, председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна за ИА Фокус.Той отбеляза, че повишението отново е средно с 10 стотинки, като основната причина за по-високите цени е също високата стойност на труда и по-високите цени на брашната. „На места баничката вече гони 1,50 лева, цените се повишиха предвид по-високата цена на труда и по-скъпото брашно“, каза Иво Бонев.

 

Той подчерта, че на места има корекция и в цените на сладкарските изделия. „Последното увеличение на сладкарските изделия беше в края на миналата година. Трудът в този сектор също е важен и заема сериозен дял в крайната цена на предлаганите продукти“, заяви Иво Бонев. По думите му в годините цените на хляба, тестените и сладкарски изделия ще вървят нагоре, което е нормален процес. „Да, доходите също са ниски и трябва да бъдат коригирани в посока нагоре. Никъде в ЕС няма хляб и закуска под 1 евро“, добави Иво Бонев.

 

Четете още: Стартира новата учебна година във Варненския храм „Св. Атанасий”

 

Коментари

Новини Варна