IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
11:33 | 26 септември 2018
Обновен: 22:42 | 2 април 2024

Продължава приемът на заявки за осигуряване на заетост на инвалиди

Това съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна

По материала работи: Пламен Янков
Продължава приемът на заявки за осигуряване на заетост на инвалиди

Продължава приемът на заявки за осигуряване на заетост на хора с трайни увреждания, съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна. Работодателите могат да ги подават на хартиен носител за разкриване на свободни работни места според своите потребности във всички бюра по труда в страната в работни дни между 8,30 и 17 часа. Документите ще се разглеждат по реда на тяхното подаване до изчерпване на финансовия ресурс по проекта.
 
Със средства от европроекти ще бъдат поети възнагражденията съгласно минималния осигурителен доход за съответната основна икономическа дейност и осигурителните вноски на наетите, на които е осигурена заетост до 24 месеца. На работодателите, задържали служителите за 6 месеца след пълния срок на 24-месечна заетост, се предоставя допълнителен стимул за осигурена устойчива заетост в размер на 6 минимални работни заплати, установени за страната.
 
Освен това проектите предоставят възможност за включване на хората в професионални обучения и/или обучения за придобиване на ключови компетентности (чужд език и/или дигитална компетентност), съгласно заявените  потребности за конкретното свободно работно място.
 
Черно море

Коментари

Новини Варна