IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
15:45 | 4 октомври 2018
Обновен: 08:22 | 5 април 2024

„Демократична България” се обяви за опозиция на статуквото във Варна

По материала работи: Борис Проданов
„Демократична България” се обяви за опозиция на статуквото във Варна

Обединение „Демократична България” (ПП „ Движение „Да България“, ПП „Демократи за силна България“ и ПП „Зелените“) откриха новия политически сезон във Варна с подкрепа на гражданска инициатива в памет на Пламен Горанов.

 

На пресконференция градският лидер на ДСБ Васко Василев заяви, че това се прави заради стремежа обединението да бъде реална опозиция на управляващите във Варна, докарали морската столица до тежко положение.

 

„Ние сме свидетели какво се случва в местния парламент. На практика опозиция няма. Гласуват си едни мнозинства по 40 и повече човека и толкова. Затова заставаме пред вас, като единствена опозиция на управлението. За съжаление, това е ситуацията. Само ние можем да сме коректив. В тази връзка ще се опитаме да направим група съветници, които да са опозиция. Трябват четирима смелчаци“, заяви той и посочи, че БСП няма как да са опозиция тук във Варна.

 

Неговият колега от „Да България“ Нелко Начев добави, че обединението ще изпълни свой ангажимент, поет още в началото на февруари – поставяне на паметен знак на Пламен Горанов.

 

„През следващата седмица ще внесем в общината проект за паметен знак от черен гранит на 4 тротоарни плочни точно пред стълбите на общината“, каза Начев и допълни, че „намеренията на обединението са да търсят отговорност от управляващите до последно и да показват като извънпарламентарна опозиция безобразията на местно и национално ниво“ чрез проект „Бяла книга“, в която с помощта на гражданите ще записват всекидневно какво се случва.

 

„Бялата книга“ ще заработи онлайн – или на сайта на обединението, или в социалните мрежи. „Демократична България” възнамерява да стартира и кампания за политическо образование сред населението.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Местната структура на „Демократична България“ с критики към инфраструктурните проекти във Варна

Коментари

Новини Варна