IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
09:10 | 15 октомври 2018
Обновен: 20:10 | 19 април 2024

От днес спират маршрутки 120 и 122 във Варна

Причината е финансова неизгодност на превозвача

По материала работи: Юлиян Атанасов
От днес спират маршрутки 120 и 122 във Варна

Информация за преустановяване на експресния превоз по линии 120 и 122 е поставена в маршрутките във Варна от няколко дни. В съобщението се уточнява, че това ще стане от понеделник, 15 октомври. Причината е финансова неизгодност на превозвача фирма "Автотрейд" заради големите ремонти и задръствания, каза за Радио Варна Васил Атанасов, организатор пътнически превози. По негови думи за извършваната дейност фирмата не получава никакви субсидии от общината, както това се прави за "Градски транспорт" ЕАД и е практика в останалите градове.

 

За прекратяване обслужването на линиите 120 и 122 е уведомена община Варна. Няма да бъдат съкращавани водачи, те ще бъдат пренасочени към други звена, уточни Васил Атанасов за Радио Варна. Пътниците са недоволни, защото с последните ремонти във Варна автобусите често закъсняват и редовно маршрутката пристига на крайна спирка преди тръгналият с 15-тина минути по-рано автобус.

Радио Варна   

 

Четете още: Варненци все още се радват на евтина прясна риба

Коментари

Новини Варна