IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
15:08 | 26 ноември 2018
Обновен: 23:36 | 29 март 2024

Ръчно изработени коледни сувенири красят фоайето на община Варна (СНИМКИ)

Благотворителен базар откри театрална формация „Феникс“

По материала работи: Борис Проданов
Ръчно изработени коледни сувенири красят фоайето на община Варна (СНИМКИ)

В информационния център на община Варна до 6 декември могат да бъдат видени ръчно направени коледни сувенири, декупаж, различни техники на рисуване, плетива. Изделията са на театрална формация „Феникс“, а събраните средства школата ще използва, за да може да си позволи участия на фестивали и конкурси.

 

„Искам да благодаря на нашите майки и баби, които ни помагат с плетивата. Имаме доста интересни неща. Чрез нашите базари ние събираме средства, за да може да се явяваме на различни фестивали – национални и международни. Сега започнахме събирането на средства за следващата фестивална година, тя започва от март до септември и имаме покана за почти всеки месец за гастроли в различни градове на страната“, каза Иван Цветанов от театралната школа.

 

„Феникс“ съществува вече 9 години, а на 27 ноември от 18,30 ч. в концертната зала на Младежкия дом е премиерата на 10-тата им постановка – „Животът, макар и кратък“, по Станислав Стратиев.

 

Полина Петрова

Снимки Пламен Гутинов

 

 

Коментари

Новини Варна