IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
17:47 | 28 ноември 2018
Обновен: 20:45 | 22 април 2024

„Интелекти“ срещу „Ерудити“ във викторината „Българиада“ (СНИМКИ)

Ученици показаха творчество и знания по география, история, български език и литература

По материала работи: Борис Проданов
„Интелекти“ срещу „Ерудити“ във викторината „Българиада“ (СНИМКИ)

Повече от 10 г. състезание-викторина вълнува малки и големи ученици в I ОУ „Свети княз Борис I“ – Варна. Всяка година през ноември в училището се провежда "Българиада", посветена на народните будители и Родината.


В първия мразовит ден от зимата един срещу друг застанаха отборите "Ерудит" и "Интелект". Всеки от тях с по 6 деца от 5 до 7 клас. Трябваше да покажат знания в областта на географията, историята, българския език и литературата.


Учениците старателно се подготвят за отделните кръгове. Въпросите провокираха не само участниците, но и публиката, която имаше желание също да покаже знанията в тези области.

Кои са българските владетели? Ами будителите? Най-интересните места в Родината?

Няма спор - своебразната проверка на знанията е необходима. Дори задължителна за учениците. Журито е доволно от показаното - в I ОУ „Свети княз Борис I“ – Варна, родолюбието и българския дух са във всички ученици.

Последният кръг е изпитание за находчивост и творчество. Накрая побеждава по-добрият. Емоциите в залата и блесналите очи на децата са триумф на най-важните качества, които трябва да притежава всеки.

 

Текст и снимки Борис Проданов

Коментари

Новини Варна