IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
10:05 | 10 декември 2018
Обновен: 12:52 | 6 април 2024

Съдии се включиха в изработване на коледни картички за благотворителен базар

Инициативата се провежда за трета поредна година в сградата на Административен съд - Варна

По материала работи: Борис Проданов
Съдии се включиха в изработване на коледни картички за благотворителен базар

От 10 до 12 декември 2018 г. в Административен съд - Варна ще се проведе Благотворителен Коледен базар за трета поредна година. Коледният базар е съвместна инициатива на съда и Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна.

 

Изработката на коледни изделия – картички, свещници, коледни играчки за украса - са част от дейностите, свързани с развиване потенциала на децата и техните семейства. Арт терапията спомага за значително повишаване уменията им за справяне с ежедневието. Тази година в изработката на коледни картички за базара се включиха съдии и служители от съда.

 

Средствата, събрани от базара, ще бъдат дарени на малката Рали. Рали е на 1 година и 5 месеца и страда от много рядко и тежко генетично заболяване – синдром на Лий. Симптомите се появяват 6 месеца след нейното раждане. Надеждата за нейните родители е в ново лечение със стволови клетки в чужбина, което не са в състояние да покрият със собствени средства.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна