IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:42 | 18 декември 2018
Обновен: 11:38 | 13 април 2024

Най-голямото училищно коледно дърво ще грейне в „Аспарухово“

Децата от СУ „Любен Каравелов“ подготвят и празничен концерт

По материала работи: Борис Проданов
снимки Мариана Стойкова

„Ела и запали коледното си настроение 2“ – така организаторите са озаглавили тържественото включване на светлините на най-голямото училищно коледно дърво във Варна. Зрелищна заря ще озари небето над СУ „Любен Каравелов“ в кв. „Аспарухово“, а запалването на коледните лампички ще бъде предшествано от стихчета, песни и танци на учениците от първи и трети клас. 

 

 

Коледното дърво, достигащо височина над 20 м, всъщност е кипарис, посаден през 1962 г. с отварянето на вратите на СУ „Любен Каравелов“, разкри за Медийна група „Черно море“ Гюнел Осман, ръководител на ученическия парламент в училището, инициатор на събитието.

 

 

„Идеята е събитието, което се провежда за втора поредна година, да се превърне в общоквартално коледно тържество. От няколко години в квартала не се организират концерти по повод коледните и новогодишните празници и идеята на ученическия парламент е да се превърне в домакин за подобни тържества“, каза още той.

 

За осветяването на цялото дърво са били необходими 500 метра лампички, осигурени от районното кметство, а самите организатори очакват двойно повече гости, като през миналата година те за били около 400.

 

Светлините на най-голямото училищно коледно дърво ще грейнат на 19 декември в 18,30 ч. в двора на училището.

 

 

Малките първокласници репетират за големия концерт.

Мариана Стойкова

 

Коментари

Новини Варна