IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
17:19 | 11 януари 2019
Обновен: 06:52 | 16 април 2024

Варненци вече могат да си купят електронна винетка и от Централната поща

Необходимо е да се носи големия талон на автомобила

По материала работи: Пламен Янков
Варненци вече могат да си купят електронна винетка и от Централната поща

От 8 януари тази година електронни винетки са пуснати за продажба в мрежата на „Български пощи“. От 13-о до 20-о гише във варненския централен клон може да се сдобиете с такава. Шофьорите на леки автомобили могат да закупуват годишни винетки, докато водачите на тежкотоварни- само месечни.


Всеки един, който не е успял да си закупи винетка по електронен начин, предимно възрастните хора идват при нас и си закупуват електронната винетка, сподели за ТВ "Черно море" Галина Франгова - служител в Централна поща-Варна.

 


 

За да си закупите електронния документ от пощенския клон, е необходимо да носите големия талон на автомобила. Служителите на касата ще въведат данните в специализиранасистема. Винетката може да бъде едногодишна, тримесечна илиза уикенд. 


След като издадем касов бон, го предоставяме на гражданина. Той трябва да потвърди с подпис и фамилия, че е съгласен с предоставените данни, допълва Галина Франгова.


Когато се уверите, че всичко е въведено правилно, трябва да запазите касовия бон в продължение на една година.

 

 

Варненци споделят, че не са имали проблеми при закупуването на електронна винетка.


От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че на потребителите, платили неколкократно за електронна винетка за един и същ регистрационен номер, с един и същ период на валидност, ще  бъде възстановена надвзетата сума.

 

Мирела-Александра Захариева

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна