IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
09:24 | 17 януари 2019
Обновен: 08:22 | 20 април 2024

Корабостроенето във Варна изпитва спешна нужда от кадри

28 от свободните места в бюрото по труда изискват висше образование

По материала работи: Пламен Янков
Корабостроенето във Варна изпитва спешна нужда от кадри

106 са обявените свободни работни места на територията на град Варна, това съобщиха за Медийна група „Черно море“ от дирекция „Бюро по труда“. Обявени са свободни позиции за общи работници, хигиенисти, миячи, охранители, заварчици, кранисти, шофьори на градския транспорт.
Строителството и корабостроителството изпитват остра нужда от кадри. Десетки са свободните работни места за техници и механици и младши експерти. Текстилната индустрия от своя страна търси майстори по текстилни изделия, тапицери и машинни оператори.


10 са обявените свободни  позиции за продавач-консултанти, като за част от тях се изисква владеенето на английски език. Бизнесът търси също салонни управители, касиери, рецепционисти , бармани, готвачи, сладкари, сервитьори и камериери. Немалко са и местата за специализирани длъжности като заместник-управители,  ръководители на звена, счетоводители и администратори.


Обявени са работни места за учители. Най-остър е недостигът на детски учители, следван от преподаватели по общообразователен учебен предмет в гимназиален етап.


Обявено е също работно място за медицинска сестра.


Андрей Андреев

Коментари

Новини Варна