Балеринката Яница Георгиева от Варна стана лауреат на международен конкурс
8-годишната грация впечатли журито на фестивал в Санкт Петербург
Публикувана: 3 Feb 2019 | 12:29

След  номинацията в ТОП 12 на YAGP - Paris и право на финали на YAGP - Ню Йорк, пореден успех за 8-годишната Яница Георгиева от Варна. 
 

Този път балеринката впечатли журито на хореографския фестивал „Петербургская метелица”, който се проведе от 23 до 28-ми януари в Санкт Петербург.

 

Яница бе удостоена със „Специален Приз” на директора на конкурса - заслужил артист на културата на Руската Федерация Сергей Савенков. Наградата й бе връчена от заслужилата артистка на Русия, педагог и репетитор Тамара Косова, от която  Яни получи и лична поздравителна картичка.
 

 

Яница Георгиева и ЗА на РФ Тамара Косова

 

8-годишната грация спечели Лауреат I - ва степен в раздел "съвременни танци" до 12 г., както и Лауреат II - ра степен в раздел "класически танци", където бе допусната да се състезава във възрастова група 12-15 години. 

 

Тези високи оценки на нейните изпълнения бяха дадени от изтъкнатите деятели на Руската Федерация: Председател на журито - доцент, завеждаща катедрата по хореография на Санкт Петербургския Държавен Културен Институт  за култура и изкуство, заслужилата артистка на Руската Федерация Зара Лянгольф, балетмайстор носител на сребърен знак на Юнеско за заслуги в областта на хореографият  Олга Горбунова и др.

 

Малката Яница се обучава във Варна от балетния педагог Славена Костова.

 

Черно море

 

Още по темата: 

 

 

 

 

 

Коментари ( 0 )