IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:59 | 18 март 2019
Обновен: 11:30 | 25 април 2024

Община Варна ще финансира с до 5 000 лв. изграждането на градинки пред блоковете

По материала работи: Борис Проданов
Община Варна ще финансира с до 5 000 лв. изграждането на градинки пред блоковете

С цел да се подобри състоянието на зелените площи в междублоковите пространства община Варна ще финансира изграждането на градинки пред блоковете в града. Това стана ясно от предложената за обществено обсъждане нова Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“ публикувана на сайта на Общински съвет - Варна.

 

Сред целите на новата наредба са да се предоставят условия за активно гражданско участие в благоустрояването и поддръжката на зелените площи общинска собственост, както и да бъдат създадени условия за изграждане на кътове за отдих. Ще се насърчи и засаждането на дървета, храсти и многогодишни цветя в прилежащите територии около блоковете в жилищните квартали. Това несъмнено би повишило качеството на живот, социалното общуване и гражданската активност на варненци.

 

 

Средствата за „Проекти за озеленяване и благоустрояване“ са предназначени за финансиране на малки проекти на територията на община Варна, свързани с подобряване състоянието на зелените площи, собственост на общината, на стойност до 5 000 лв.

 

Предложените проекти трябва да включват възстановяване, ремонт и обновяване на озеленени общински площи. Финансирането се одобрява ежегодно от Общинския съвет. Право на кандидатстване има всяка етажна собственост, регистрирана по реда на чл. 44 от ЗУЕС на територията на община Варна.

 

С цялото предложение може да се запознаете на сайта на ОбС – Варна - https://varnacouncil.bg/proekti-za-normativni-aktove/

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна