IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:10 | 26 юни 2019
Обновен: 04:40 | 24 април 2024

Дадоха на МУ етаж от сградата на ХЕИ

Това реши Министерският съвет

По материала работи: Слав Велев
Дадоха на МУ етаж от сградата на ХЕИ

Етаж от сградата на РЗИ - Варна (бившето ХЕИ), получава Медицинският университет – Варна, „Проф. д-р Параскев Стоянов“ за нуждите на учебното заведение, което ще позволи обособяване на нови учебни зали, лаборатории и помощни помещения към катедрите на университета. Това реши Министерският съвет.

На висшето училище се предоставя управлението върху част от имот - публична държавна собственост,  съобщават от правителствената пресслужба. Частта от имот представлява самостоятелно обособен обект с площ 481,91 кв. м, разположен на X етаж в административна сграда на ул. „Брегалница“ № 3 във  Варна. Досега той е бил в управление на Регионалната здравна инспекция – Варна, която от своя страна получава управлението върху самостоятелен обект с площ 69,47 кв. м, разположен на IX етаж в същата сграда. Зданието, в което са обектите, се споделя между МУ, РЗИ и Центъра за спешна медицинска помощ във Варна. Взаимното предоставяне на имоти ще създаде възможност за задълбочаване на партньорските взаимоотношения между институциите, което е от взаимен интерес за продължаващото обучение и квалификация на специалисти от РЗИ, практическото обучение на студентите на МУ - Варна, съвместни проекти на трите институции, насочени към здравните потребности на обществеността, се казва още в правителственото прессъобщение.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна