IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
18:30 | 19 февруари 2017
Обновен: 10:08 | 18 април 2024

Не забравяйте чадъра: Седмицата започва с дъжд и студ

Минималните температури ще са между -2 и +3 градуса

По материала работи: Юлиян Атанасов
Не забравяйте чадъра: Седмицата започва с дъжд и студ

През нощта срещу 20 февруари времето над страната ще бъде облачно с валежи от дъжд, главно в Предбалкана и високите полета на Югозападна България от сняг.По-значителни ще са валежите в Източна България. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад, но ще бъде слаб, прогнозират синоптиците от НИМХ към БАН.Минимални температури между минус 2 и плюс 3 градуса, по морския бряг до 5 градуса, в София около минус 2 градуса. Утре валежите от запад ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. В сутрешните часове все още ще има валежи, предимно от сняг, в източните райони от страната от дъжд, които след обяд навсякъде ще спрат.Вятърът от запад-северозапад временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 2-3 градуса в североизточните райони до 11 градуса в крайните югозападни, в София около 4 градуса.

 

В планините ще духа умерен и силен северозападен вятър. До обяд на места все още ще има слаби валежи от сняг. През деня облачността ще намалява и след обяд над Рило-Родопската област вече ще бъде слънчево, а до края на деня и над останалите планини. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 4 градуса.Над Черноморието ще бъде облачно и на места ще превалява дъжд, но вече слаб. Разкъсвания и намаления на облачността ще има към края на деня. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 5 - 7 градуса. Температурата на морската вода е 3 - 4 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

dnes.bg

Четете още:Ливан се интересува от розопроизводството в България

 

Коментари

Новини Варна