IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
14:32 | 22 юли 2019
Обновен: 14:58 | 15 април 2024

Валери Симеонов: Няма основания за притеснение за туристическия сезон

Спад в посещаемостта, но ръст в приходите обяви лидерът на НФСБ

По материала работи: Борис Проданов
Валери Симеонов: Няма основания за притеснение за туристическия сезон

Можем категорично да заявим, че няма основания за притеснение по отношение на туристическия сезон за 2019 година до момента. Това каза във Варна депутатът и лидер на НСФБ Валери Симеонов след заседание на областния съвет по туризъм в морската столица.

 

Ръст в приходите, както и ръст в посещаемостта, категорично заявена от културните институции във Варна, отчете депутатът, отбелязвайки, че това е добра новина за града.

 

„Ще ми се да можем да констатираме същото и за Бургаска област, дай Боже и за цяла България. Сведенията за преждевременната смърт на туристическия сезон за 2019 година се оказаха преувеличени“, добави Симеонов.

 

 

Що се отнася до туристите, лидерът на НФСБ отбеляза спад в посещаемостта, но ръст в приходите. „Лично моята борба, която продължава вече трета година за пренасочването на туризма към една по-високо платежоспособна категория туристи, дава своите резултати. По-малко туристи, повече приходи – това означава, че качеството на типа гости, посещаващи нашето Черноморие, се повишава“, каза още Симеонов.

 

Относно шума около заведенията в курортите, депутатът подчерта, че новият закон за защита от вредните въздействия от шума в околната среда е започнал да действа още преди официално да влезе в сила, благодарение на засиления контрол.  „В резултат на всички извършени през трите години проверки обстановката в България стана много по-поносима, особено през нощта. Санкциите са сериозни и категорични и можем спокойно да се поздравим с успешно довеждане докрай на цялата кампания в посока опазване здравето на българските граждани“, добави Симеонов. Той отбеляза, че вече са в сила и промените в Закона за устройство на територията, които регламентират доста по-прецизно правилата за поставяне и премахване на преместваеми обекти в курортите, а контролът върху тях изцяло се възлага на регионалните дирекции по строителен контрол.

 

Текст и снимки Мариана Стойкова

Коментари

Новини Варна