IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
10:12 | 25 септември 2019
Обновен: 22:34 | 3 май 2024

С официална церемония посрещнаха контраадмирал Уим Роберехт

Визитата е по програмата за двустранно сътрудничество

По материала работи: Пламен Янков
С официална церемония посрещнаха контраадмирал Уим Роберехт

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

На официално посещение в Щаба на Военноморските сили е командирът на Военноморския компонент на Въоръжените сили на Кралство Белгия контраадмирал Уим Роберехт. Визитата е по програмата за двустранно сътрудничество от 24 до 26 септември. Това е петата делегация от Кралство Белгия която посещава Военноморските ни сили. На 25 септември контраадмирал Роберехт бе посрещнат от командира на ВМС на Република България контраадмирал Кирил Михайлов с официална церемония пред сградата на Адмиралтейството.

 

След церемонията, в Щаба на Военноморските сили, се проведоха разговори между двамата командващи, по време на които командирът на Военноморските сили на Република България контраадмирал Михайлов запозна контраадмирал Роберехт с историята, традициите, плановете за модернизация и възможностите на ВМС на Р България. Също така бяха обсъдени въпроси по отношение на обмяна на опит и поуки от практиката между ВМС на Кралство Белгия и ВМС на Р България, начините за обучение на наши специалисти в Кралство Белгия и сътрудничеството в различни области в сферата на отбраната.

 

 

Коментари

Новини Варна