IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
14:03 | 2 октомври 2019
Обновен: 20:00 | 25 април 2024

Следващото голямо предаване на капачки ще е напролет

Рекордните 27 тона бяха събрани във Варна в рамките на часове

По материала работи: Борис Проданов
Следващото голямо предаване на капачки ще е напролет

Хиляди хора се събраха в събота, 28 септември, пред катедралата във Варна, обединени от една обща кауза. Рекордните 27 тона пластмасови капачки бяха предадени за рециклиране в рамките на часове, а със събраните средства ще бъде закупена медицинска апаратура за родилните отделения на СБАГАЛ "проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна" и МБАЛ "Св. Анна". В кампанията са взели участие близо 21 000 души.

 

„Хиляди хора се обединиха и доказаха, че, няма значение кой какъв е, можем да постигнем много, когато сме заедно.“ Това каза в сутрешния блок на телевизия „Черно море“ председателят на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ Владислав Николов.

 

„Получи се голям празник, преди всичко искам да кажа едно огромно благодаря на всички, които се включиха и бяха част от него, защото това е тяхната кампания“, добави той.

 

Огромен интерес отчетоха организаторите и към провелото се за втори път Училище по рециклиране, като броя на включилите се деца е бил три пъти по-голям. Рекордно количество капачки са пристигнали от Разград – над 1 тон и от град Попово над 900 кг.

 

За следващия празник, който ще бъде напролет, се надяваме да се включат и повече доброволци, призова Владислав Николов.

 

Предстои капачките да бъдат предадени за рециклиране, да бъде направена равносметка за събраните общо средствата, след което среща с ръководството на съответните болници и отделения, посочи Николов.

 

До момента, благодарение на кампаниите, са закупени и дарени 11 апаратури, а предадените за рециклиране капачки са 118 тона.

 

Иван Барбов

Мариана Стойкова

снимка Пламен Гутинов

 

Целия разговор в студиото може да видите тук: "Щрихи от утрото" (2.10.2019) - Каква е равносметката от Празника на рециклирането във Варна?

 

Още по темата: Варненци събраха 27 тона капачки в помощ на новородените само за ден

Младоженци предадоха капачки преди венчавката си във Варна (СНИМКИ)

Близо 4 тона капачки бяха събрани само за 20 минути във Варна

 

Коментари

Новини Варна