IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новина на деня
16:30 | 10 август 2018
Обновен: 04:43 | 22 март 2024

Отлагат ремонта на Аспаруховия мост заради строителните дейности в града

Продължава работата по магистрала “Хемус“

По материала работи: Пламен Янков
Отлагат ремонта на Аспаруховия мост заради строителните дейности в града

Министър-председателят Бойко Борисов направи изненадваща инспекция на строителните и ремонтни работи на бул. „Васил Левски“ във Варна. Това е най-големият инфраструктурен проект в града - за изграждането на новото трасе от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ правителството отпусна 80,5 млн. лв.

 

Изключително сложно съоръжение. Малко им се скарах, че се бавят, но го минахме целия. В действителност е много сложно съоръжението, с пилоните, които възникнаха вследствие на опасността от наводнение. Виждате, че в последните години не можем да бъдем сигурни, отбеляза премиерът. 


След  като завърши работата  по булевард „Левски“, ще се облекчи движението в града, ще намалеят задръстванията и ще се изведе трафикът извън централната градска зона. Ще бъде осигурена и бърза връзка от летището към курортите. 


Мисля, че сега както съм им се накарах ще го завършат по-бързо. Ще ги следя по-изкъсо, защото времето минава. Огромните изкопи са направени, вече асфалтират и локалите. Смятам, че до месец ще ги направят и тях, каза още Борисов.


Борисов огледа дейностите за пробива на бул. „Сливница“, за който Министерският съвет отпусна 4,5 млн. лв. Там ще бъде изграден паркинг до парк-музей „Владислав Варненчик”. Премиерът посети и район „Аспарухово“, където бяха завършени ремонтът и разширението на ул. „Мара Тасева“, а в момента се обновява бул. „Народни будители“. Продължава и работата по магистрала “Хемус“.


На 16-и ще пуснем пътищата около Провадия, в момента се работи по тях. Ще бъде направена и първа копка на Белокопитово- Търговище. Влизат багерите и валяците, а те за година и половина ще се оправят, каза още Борисов. 


Ремонтът на Аспарухов мост е отложен заради строителните дейности в града. На инспекциите присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и кметът на Варна Иван Портних. Премиерът се срещна и с ръководството на варненския футболен клуб „Спартак”, както и с част от децата в юношеската школа.

 

Александър Йорданов

 

Коментари

Новини Варна