IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:40 | 27 ноември 2019
Обновен: 08:10 | 28 март 2024

Банкова служителка присвои 1 млн. от сметки на клиенти във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Банкова служителка присвои 1 млн. от сметки на клиенти във Варна

Банкова служителка се е възползвала от служебното си положение и е присвоила суми на отделни вложители. Общата стойност на откраднатото е около 1 млн. лв. Това съобщи на брифинг във Варна окръжният прокурор Красимир Конов. 

 

Жената е на 38 години от Варна с инициали Н.Г.Й. и не е криминално проявена. Служител е на банката от 2007 г. Към момента е задържана за срок до 72 часа и ще бъде внесено искане за задържане под стража, уточни Конов. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служителката не е заемала висока длъжност в банката и е извършвала присвояването в продължение на три години. Към настоящия момент се изяснява броя на ужилените вложители.

 

По думи на прокурора са засечени и други лица, заподозрени в съучастие. Изяснява се и тяхната ролята. Нарушението е установено от самата банка, която е подала сигнал в полицията. Ако бъде призната за виновна служителката ще получи от 10 до 20 години затвор и конфискация на имуществото.

 

Мариана Стойкова

 

Още по темата: Банкерката от Варна предавала по куриер парите на виртуален приятел

 

Коментари

Новини Варна