IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
13:11 | 6 декември 2019
Обновен: 22:00 | 18 март 2024

Каракачанов: Военноморското училище във Варна е еталон за ВУЗ в световен мащаб

Министърът на отбраната преряза лентата на новооткрития басейн за обучение на водолази и подводничари

По материала работи: Борис Проданов
Каракачанов: Военноморското училище във Варна е еталон за ВУЗ в световен мащаб

Идеята за обучение на водолази в новооткрития басейн във Военноморското училище във Варна е прекрасна. Това каза министърът на отбраната при посещението си във висшето учебно заведение. Каракачанов подчерта, че благодарение на множеството си инициативи Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ за пореден път доказва, че е еталон за висше учебно заведение не само у нас, но и в световен мащаб.

 

Министърът на отбраната преряза лентата на новооткрития учебно-спортен комплекс, подчерта, че идеята е прекрасна и изрази увереност, че съоръжението дава възможност за по-добра подготовка на военните.

 

„За този басейн отпуснахме средства буквално преди седмица. 3 млн. и 200 хил. лв. от бюджета на министерството на отбраната. Всяка разумна идея, която излиза като инициатива от Военноморското училище, ние се стараем да я подкрепяме“, коментира Каракачанов, като уточни, че съоръжението ще даде възможност за обучение и на подводничари.

 

 

Емил Дамянов

снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна