IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
ТВ-видео
11:43 | 19 юни 2016
Обновен: 19:26 | 17 април 2024

Оставиха в ареста двамата, стреляли срещу Митьо Очите (ВИДЕО)

Задържаните Георги Иванчев и Радослав Димитров могат да обжалват мярката си за неотклонение в 3-дневен срок

По материала работи: Борис Проданов
Оставиха в ареста двамата, стреляли срещу Митьо Очите (ВИДЕО)

Окръжните магистрати в Бургас наложиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, спрямо двамата нови обвинени за кървавата престрелка в Слънчев бряг. 31-годишния Георги Иванчев от Дупница и 26-годишния Радослав Димитров от Плевен са с повдигнати обвинения за опит за убийството на силовия бос Димитър Желязков - Очите. И двамата са приближени до Божидар Кузманов – Божо Кравата, собственик на заведението, в което се разигра престрелката.

 

Георги Иванчев е стрелял три пъти срещу Желязков още в  заведението, смята прокуратурата. Три куршума срещу Очите е изстрелял и Радослав Димитров, стана ясно на съдебното заседанието на което се гледаше мярката за неотклонение на мъжете.

 

Според защитниците на Иванчев и Димитров, фактическата обстановка не е изяснена прецизно. ДНК експертиза по случая също пораждала няколко неизвестни.

 

В съда стана ясно, че въпросният биологичен материал по пистолета „Макаров” е на Никола Маринов. Дали става дума за Никола Маринов с прякор Магарето, който всъщност е един от верните гардове на Димитър Желязков – Очите, адвокатите не пожелаха да коментират.

 

По случая е иззето само едно огнестрелно оръжие – пистолет. Разследващите продължават да работят по изясняването на причините, довели до престрелката.

 

Задържаните Георги Иванчев и Радослав Димитров могат да обжалват мярката си за неотклонение в 3-дневен срок. 

 

Оператор: Илиан Раданов

Репортер: Станимир Димитров

 

Коментари

Новини Варна