IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
ТВ-видео
17:48 | 29 август 2016
Обновен: 19:55 | 15 май 2024

Хора и коли бедстваха пред Зеленчуковата борса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Запушена канализация причинила наводнението

По материала работи: Борис Проданов
Хора и коли бедстваха пред Зеленчуковата борса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Краткотрайният дъжд във Варна успя да нанесе на места сериозни щети. Един от засегнатите райони е този край Зеленчуковата борса. Екипът ни срещна шофьори с изгубени във водата регистрационни номера, без които не могат да продължат по пътя си.

Според Купен Пашов, който е началник на отдел “Дейности по защита на населението“ в община Варна, след подаването на сигнал до оперативния дежурен, веднага са изпратени екипи, които да отводнят района.

 

Причината според работещите в района – запушена канализация.

 

На място екипът на Медийна група “Черно море” намери хора, които отпушваха шахтите с подръчни средства.

Оказва се, че и в такъв участък човек може да бедства – екипът намерих снабдители на стока, чиито автомобилни номера са отнесени от водата и те не могат да продължат по пътя си в страната.

 

Романтиката да си бос по асфалта по време на летен дъжд във варна отдавна е забравена. Остават проблемите.

Купен Пашов, който е началник отдел ДЗН в Община Варна  заяви за Черно море, че ремонт на канализацията там е правен миналата година. Сигнал за днешния дъжд е подаден на оперативния дежурен на телефон 052 /820-112 и веднага са изпратени служители на ВиК - Варна и на общинската “Инженерна инфраструктура”. Пашов допълни, че сигнал е имало и от шофьори на крайезерния път, където също е имало сериозно наводнение.

Тв "Черно море" ще продължи да следи темата.

 

Татяна Кисьова

 

 

Още по темата: Порой удави "Владиславово" и "Възраждане"

Коментари

Новини Варна