IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
15:20 | 3 декември 2022
Обновен: 08:25 | 29 март 2024

Борисов: Предлагаме правителство от "експерти", които ще стабилизират България

Лидерът на ГЕРБ е информирал председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

По материала работи: Слав Велев
Борисов: Предлагаме правителство от "експерти", които ще стабилизират България

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен/Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook. 

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна", пише още той.

По време на форума Борисов се срещна и с канцлера на Австрия Карл Нехамер и с хърватския премиер Андрей Пленкович. "Темата за миграционните потоци към Европа е изключително тежка и намирането на работещи механизми за овладяването й заслужава вниманието на всички държави-членки. Миграцията и опазването на външните граници на ЕС не са национален, а общ европейски въпрос", съобщи Борисов.

Коментари

Новини Варна