IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:00 | 7 декември 2022
Обновен: 11:58 | 26 март 2024

Полицаи в кръчмите, пожарникари из хотелите, катаджии на пътя… 8-ми се задава

Студентският празник на прицел – полицаи и патрулки с камери ще следят за реда

По материала работи: Слав Велев
Полицаи в кръчмите, пожарникари из хотелите, катаджии на пътя… 8-ми се задава

200 екипа полицаи и над 270 камери ще следят за реда по време на студентския празник, обявиха от "Пътна полиция".

"Основният период, в който насочваме вниманието към студентите, е от четвъртък до неделя… Обект на тези проверки няма да бъдат само студентите, а всички шофьори", обяви Мария Ботева на брифинг в МВР, предаде БНР.

"Препоръчваме алтернативни видове транспорт ако водачите са нови и са избрали дестинация, в която видимостта е минимална. Ако се установи управление на моторно превозено средство след употреба на алкохол ще му бъдат отнети точки, както и книжката му може да бъде взета и дори да се стигне до затвор ако промилите алкохол са по-високи. Напомняме и на шофьорите да си купят нужните винетки, ако пътуват извън населените места", посочи експертът от "Пътна полиция".

Ботева коментира още, че заради идния студентски празник полицията е провела организационни срещи с местната власт из страната, за да се сдобие с информация за провеждането на празника в хотелите, къщите за гости и вилите.

"Направили сме и разпореждане на всички управители на частните охранителни фирми, които ще обезпечават сигурността, както и сме уведомили управителите на хотелите, в които се очаква поток от студенти", допълни Борислав Муеров, зам.- директор на ГДНП.

Главен инспектор Красимира Стоядинова от "Охранителна полиция" уточни, че засилени проверки ще има в централна градска част, в столичния Студентски град, както и в хижите в район Витоша, като проверките ще продължат и до края на новогодишните празници.

Коментари

Новини Варна