IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
11:40 | 1 юни 2023
Обновен: 14:37 | 23 април 2024

Второкласничка прочете 552 книги за година

Виктория Байрактарова получи наградата "Читател на годината" от регионалната библиотека в Хасково

По материала работи: Слав Велев
Второкласничка прочете 552 книги за година

Виктория Байрактарова/Кадър: NOVA

Второкласничка прочете 552 книги за година. Запознайте се с Виктория Байрактарова е едно от най-четящите деца у нас. Тя е едва във втори клас, но през миналата година е успяла да прочете 552 книги. Заради това е получила и награда "Читател на годината" от регионалната библиотека в Хасково.

Виктория е влизала в детския отдел на регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Хасково поне 50 пъти и вече се чувства тук като у дома си. Второкласничката научава буквите много преди да пристъпи училищния праг, а още в първи клас започва да идва в библиотеката всяка седмица и малко по малко за една година успява да вземе 552 книги.

„Мама ми чете всяка вечер по една книжка и аз, когато се научих, и аз започнах да чета. Първо, като се прибера от училище си пиша домашните, и след това чета книжки”, споделя момичето пред NOVA. Сред любимите книги на Виктория са приказките и приключенските разкази като този за смелото коте Мили. Често обаче чете и образователна литература, както и чисто женски книги.

Коментари

Новини Варна