IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
14:20 | 29 май 2023
Обновен: 16:56 | 18 април 2024

Двама автокрадци застават пред Темида

Задържани са за 72 часа

По материала работи: Ставри Таргов
Двама автокрадци застават пред Темида

Районна прокуратура - Търговище, привлече към наказателна отговорност двама мъже за това, че противозаконно отнели лек автомобил. Единият е извършил и кражба на сума пари от друго превозно средство, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. Р.Р. (21 г.) е добре известен на органите на реда и е осъждан два пъти, като скоро бил освободен, след като излежал присъда „лишаване от свобода“.  

С постановление на наблюдаващия случая прокурор Р.Р. и С.А. (30 г.) били задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо тях. Прокуратурата ще внесе искане за налагане на най-тежката такава – „задържане под стража“.

На 27 май 2023 година двамата обвиняеми се намирали в село Лиляк. Там Р.Р. извършил кражба от незаключен автомобил, като успял да вземе от него 50 лева.

След това двамата противозаконно отнели друг автомобил, паркиран пред частен дом в селото, като потеглили с него към квартал на град Търговище. По пътя претърпели ПТП, след което на автомобила били нанесени материални щети.

Въпреки това обвиняемите продължили движението си, докато колата не се запалила. Тогава я изоставили и се укрили. Задържани били в село в община Велики Преслав.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне в съда на искането за задържане на Прокуратурата.

Коментари

Новини Варна