IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:30 | 2 декември 2022
Обновен: 12:48 | 18 април 2024

Шофьор нацели тол пункт, излетя във въздуха, но взе, че и оцеля ВИДЕО

Такава катастрофа не сте виждали

По материала работи: Слав Велев
Шофьор нацели тол пункт, излетя във въздуха, но взе, че и оцеля ВИДЕО

Кадър и ВИДЕО: YouTube

Шофьор на седан в Китай имаше късмета да оцелее в ужасяваща катастрофа, след като се блъсна в разделител на пункт за плащане на пътни такси, което катапултира автомобила във въздуха, преди да се разбие на земята. Инцидентът е заснет от камера за видеонаблюдение на станцията за плащане на такси на магистралата Шънян-Далян между тези най-големи градове в китайската провинция Ляонин.

Няма яснота първо поради каква причина шофьорът се приближава към тол станцията с изключително висока скорост. Второ – той не избира една от лентите, в която най-много да унищожи бариерата, а вместо това се блъсна директно в бетонния разделител. Закръглената форма на разделителя действа като перфектната рампа, изпращайки колата поне 6 метра във въздуха, след което се сгромолясва на пътя, предаде "AutoMedia".

Местните медии съобщават, че екипи на пожарната са пристигнали на място 19 минути следи инцидента и са установили, че шофьорът е жив. Не е ясно колко сериозни са неговите наранявания, но фактът, че е оцелял при тази ужасяваща катастрофа, е истинско чудо.

Трудно е да се разбере дали разделителите на платната са били умишлено проектирани да действат като рампа, но това може да е грешка при проектирането, коментира Сarscoops. Така или иначе, заоблената форма може и да е помогнала на водача, тъй като ако бяха твърди бетонни блокове, челният сблъсък можеше да е фатален.

Коментари

Новини Варна