Варна 15°
fallback
Спорт
08:48 | 7 април 2018
Обновен: 07:36 | 25 април 2024

Рафаел Надал се завърна с рекорд в купа "Дейвис"

Испанецът разби Филип Колшрайбер с 6:2, 6:3, 6:3

По материала работи: Деян Михайлов

Световнят №1 Рафаел Надал започна с рекорд участието си на турнира за купа "Дейвис". Левичарят от Майорка се включи в надпреварата за пръв път от две години, като иска да се подготви по-добре за сезона на червени кортове.

Надал постигна победа в три сета срещу Филип Колшрайбер от Германия – 6:2, 6:3, 6:3, с което постави рекорд за най-дълга победна серия в турнира. На сингъл и двойки испанецът не познава вкуса на загубата в 23 поредни срещи в купа "Дейвис".

Победата на 31-годишния тенисист беше важна, след като преди това Александър Зверев изведе Германия напред с успех 6:4, 6:2, 6:2 над Давид Ферер. Световният №1 имаше леки колебания, като допусна осем двойни грешки, но все пак се справи. За него това беше първи мач от януари насам, когато се отказа заради контузия в четвъртфиналите на Australian Open.

 

"Винаги е добре да се върнеш на корта с победа, а също така за мен е позитивно, че направи добър мач, чувствах се добре на настилката. Трудно е след контузия, но публиката ме зареди с много енергия", каза Надал.

За испанеца тепърва предстои тежък сезон на червено. В следващите две седмици той не може да си позволи загуба, ако иска да остане на върха в ранглистата. Надал има да защитава общо 4680 точки в турнирите на клей, след като преди година триумфира в "Мастърс" турнирите в Монте Карло и Мадрид, АТП 500 в Барселона, както и на "Ролан Гарос".

dnevnik.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback